VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Feeria toamnei la “Mircea Eliade”
Noiembrie 2008, Nr. 55

Feeria toamnei la “Mircea Eliade”

Comentează   |   Cuprins

Deja al patrulea an consecutiv, la prestigiosul liceu „Mircea Eliade” din Chişinău sfîrşitul lunii octombrie îi adună pe toţi elevii la o sărbătoare feerică – „Toamna de aur”. Elementul principal al evenimentului îl constituie iarmarocul în cadrul căruia fiecare clasă îşi amenajează o masă „comercială”. Poţi cumpăra legume şi fructe, prăjituri, plăcinte, nuci şi bomboane, cadouri şi compoziţii confecţionate manual, la preţurile stabilite de copii.

În afară de aceasta, elevii organizează şi un mic concert, unde oricine îşi poate manifesta talentul prin cîntece sau dansuri. În acest an, vizitatorii au avut parte şi de o prezentare de modă – o colecţie de elemente vestimentare şi de accesorii în cea mai caldă gamă de culori a toamnei, utilizînd, în calitate de materie primă, frunze, ramuri şi fructe. Cei mai măricei au adus şi un mangal la care au făcut frigărui şi au copt porumb.
 
„Această sărbătoare a devenit deja o tradiţie pentru noi. Copiii se implică foarte mult şi îmi place să-i văd entuziasmaţi şi uniţi. Şi atmosfera de aici e nemaipomenită. Avem premii de carte pentru cea mai frumoasă gazetă de perete, cel mai bun eseu la temă şi cel mai original aranjament. În final, vom alege regele şi regina evenimentului”, ne-a spus dna Elvira Grîu, directorul liceului. Am mai aflat că banii colectaţi au fost donaţi în ultimii trei ani Gimnaziului internat nr. 1 din capitală. Mai mult decît atît, cei 25 de voluntari ai liceului, elevi ai claselor  a opta, a noua şi a zecea, mergeau o dată pe săptămînă la internat, pentru a le oferi copiilor de acolo o mînă de ajutor şi o porţie de zîmbete. În acest an, o parte din bani vor fi donaţi azilului de bătrîni, iar pentru că gimnaziul nu mai funcţionează, elevii de la „Mircea Eliade” sînt în căutarea unui partener nou.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

Maxim
Cepraga Maxim   -  
31 Martie 2011, 23:17
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău