VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Eduard Digore – promotorul schimbărilor juridice
Septembrie 2013, Nr. 112

Eduard Digore – promotorul schimbărilor juridice

Comentează   |   Cuprins

Pentru că Republica Moldova tinde să devină membru al UE, fiecare iniţiativă de conlucrare şi schimb de experienţă cu ţările membre ale UE este un pas important şi decisiv în acest sens. Şi mai eficientă este conlucrarea pe segmentul juridic şi ajustarea legislaţiei noastre la normele europene. În context, iniţiativa şi contribuţia avocatului Eduard Digore de a dezvolta colaborarea profesională dintre Moldova şi Italia a fost salutată de reprezentanţii celor două părţi semnatare.   

Cu sprijinul Uniunii Avocaţilor din RM, au fost puse bazele unei cooperări ample între Republica Moldova şi Italia. În acest sens, în premieră pentru avocatura din Moldova, a fost semnat la 11.03.2012 la Chişinău un acord între Consiglio Nazionale Forense şi Uniunea Avocaţilor din RM. Scopul acestei colaborări este identificarea aspectelor de interes comun privind dreptul comunitar şi problemele juridice specifice în regimul transfrontalier, colaborarea în ceea ce priveşte poziţia avocatului în raport cu sistemul judiciar, dar şi dezvoltarea colaborării reprezentanţilor şi delegaţiilor din Italia şi Republica Moldova în cadrul Consiliului Barourilor Europene (CCBE), precum şi a altor organizaţii şi forumuri internaţionale. De asemenea, între părţi a fost convenită colaborarea în privinţa schimbului de experienţă şi a instruirii avocaţilor din ambele ţări prin organizarea seminarelor şi meselor rotunde.

Numele lui Eduard Digore se leagă şi de activităţile profesionale a Uniunii Avocaţilor din Moldova. Dânsul a participat în perioada 14-16 martie 2013 la cel de-al VIII-lea Congres Juridic al Avocaţilor, organizat de Consiglio Nazionale Forenze la Roma. În cadrul Congresului, avocatul a ţinut un discurs cu tema „Dreptul la apărare şi noile democraţii: rolul avocatului”. De asemenea, la invitaţia preşedintelui Curţii Constituţionale Italiene, deopotrivă cu alte persoane notorii din domeniu, avocatul a participat la un dejun de lucru la Curtea Constituţională din Italia în cadrul căruia au fost discutate aspecte referitoare la protecţia drepturilor omului oferită de constituţiile ţărilor şi rolul avocatului în procesul de exercitare a dreptului la apărare. O experienţă remarcabilă a constitut şi vizita la Curtea Supremă de Casaţie a Italiei.


Eduard Digore recunoaşte că rezultatele muncii unui avocat de performanţă stau în propriile competenţe şi puteri, de aceea este întotdeauna cointeresat de participarea activă în cadrul conferinţelor şi evenimentelor internaţionale. Dânsul a luat parte şi la Conferinţa Europeană organizată de Consiglio Nazionale Forenze cu genericul: „Ziua avocaţilor europeni, avocaţi din Europa în al doilea mileniu”.

Cabinetul Avocatului Eduard Digore pune accent pe rapiditate, eficienţă, dar şi profesionalismul de care dă dovadă, fiind mereu în pas cu nevoile clientului. Este cabinetul care combină calitatea cu performanţa unui spectru larg de servicii oferite, iar ca rezultat a acestor reuşite înregistrate, la 14 iunie 2013 Cabinetul Avocatului Eduard Digore este catalogat drept primul cabinet certificat din Moldova pentru implementarea standardului sistemului de management al calităţii ISO 9001:2008.Dezvoltarea şi implementarea unui sistem de management al calităţii în cadrul cabinetului urmăreşte stabilirea unei politici şi obiective referitoare la calitate, stabilirea şi utilizarea metodelor de evaluare a eficacităţii şi eficienţei fiecărui serviciu prestat; stabilirea şi aplicarea unui proces de îmbunătăţire continuă a activităţii.

Cabinetul Avocatului Eduard Digore a devenit, în timp, un partener juridic de încredere şi pentru străini, oferind servicii de calitate chiar şi în limbi străine. Cabinetul oferă asistenţă, reprezentare şi consultanţă juridică de înaltă calitate, astfel încât să se poată obţine într-un timp scurt soluţii juridice viabile la problemele clienţilor.  

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

Felicitari! Esti cel mai bun!
Zinaida Iordachescu   -  
11 Noiembrie 2013, 18:38
Sus ↑
BAFTA IN CONTINUARE
CORNEL IORDACHESCU   -  
11 Noiembrie 2013, 18:40
Sus ↑
felicitari din tot sufletul...ar fi binevenit sa avem mai multi avocati ca D-lui
Z.Lupasku   -  
11 Ianuarie 2014, 18:53
Sus ↑
Va asteptam si la Roma
DG.SatTV   -  
14 Decembrie 2014, 00:26
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău