VIP Magazin
20 Februarie 2020
Print
Print
Print
Print
Dragostea după…  50 de ani de căsnicie
Noiembrie 2012, Nr. 102

Dragostea după… 50 de ani de căsnicie

Comentează   |   Cuprins

La 50 de ani de la prima nuntă, modestă şi simplă, fiicele le-au dăruit o nuntă frumoasă, bogată, cu bucate rafinate, cu nuni mari, cu cântăreţi vestiţi, cu dansatori, legături şi tradiţii. Nuntaşi le-au fost copiii şi nepoţii, vecinii şi un cerc de prieteni de familie. Nu există părinţi mai emoţionaţi şi mai fericiţi după 50 de ani de viaţă în doi.

„Niciodată nu i-am spus că o iubesc, nici acum nu-i spun, dar eu cred că ea se pricepe”, ni se destăinuie mirele, dl Vladimir. „Ne-am înţeles tot timpul din priviri”, confirmă mireasa, dna Efrosinia.

Când a cerut-o de nevastă, ea avea 18, iar el 23 de ani. Cu ea, vorbea mai blând, nu ştiu cum, era mai afectuos şi ea şi-a dat seama că nu-i este indiferentă. Iar într-o seară, i-a spus la fel de simplu şi bărbăteşte: „Hai să ne căsătorim, să avem copii…” Şi a dus-o acasă la mama lui.

„Alergam înaintea mirelui”, râde azi Efrosinia. Şi ei îi era dragă baiatul, chiar dacă ea venea dintr-o familie de gospodari, iar mama lui era văduvă…

Mulţi au zis că îi trebuie un băiat mai înstărit, au făcut şi o casă pe care le-a luat-o apa, apoi altă casă în care şi-au crescut cele trei fete şi în care azi îi vizitează nepoţii. Fiicele, Natalia, Liuba şi Liudmila, sunt mândria lor, alinarea şi dorul. Chiar dacă şi-a dorit un băiat, dl Vladimir e liniştit acum, pentru că fetele nu i-au făcut niciodată probleme, din contra – nici nu au visat să le dăruiască la bătrâneţe o nuntă ca în poveşti.

Dacă îi întrebi ce este dragostea, nu spun că durează doar trei ani, că nu au avut când să-l citească pe Beigbeder. „Dragostea cea mare ţine cam un an de zile, zic mirii, până apar copiii. Apoi, dacă te iubeşti, rămâne până la bătrâneţe respectul şi înţelegerea şi puteţi trăi împreună încă 100 de ani.“

La mulţi ani frumoşi împreună le doresc copiii, nepoţii, naşii şi cei care îi iubesc.  

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău