VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Cu gândul la copiii singuri
Decembrie 2006, Nr. 32

Cu gândul la copiii singuri

Comentează   |   Cuprins

Timp de doi ani, echipa „Every Child” a încercat să cheme viitorul acasă. Evident, aţi remarcat filmuleţele cu doi copii frumoşi care se dau în leagăn pe un vârf de deal. Sau v-a emoţionat copilul necăji şi trist care împinge un pătuţ pe uliţa unui sat. Nu ştim dacă părinţii care şi-au abandonat pruncii au mers să-şi ia copiii acasă, dar cu siguranţă societatea a fost sensibilizată de problemă.

Acum, la finele anului, la Centrul de convenţii „Leogrand” s-a desfăşurat Gala Laureaţilor Campaniei sociale “Cheamă viitorul acasă”, eveniment gândit ca o trecere în revistă a rezultatelor obţinute pe parcursul celor aproape doi ani de desfăşurare. Au fost premiaţi cei mai importanţi parteneri care au susţinut şi promovat aceste  mesaje: copilul are dreptul la familie, părinţii sunt responsabili de creşterea copiilor lor, statul este obligat să susţină familia. Între aceştia, miniştri, ziarişti, reprezentanţi ai autorităţilor locale, specialişti în domeniul protecţiei copilului. Numele distincte în şirul celor premianţi au fost cele ale Taisiei Voronin, al dlui preşedinte Vladimir Voronin, al ambasadorului Marii Britanii la Chişinău, John Beyer, al lui Cezare de Montis, şeful Delegaţiei Uniunii Europene.  Din păcate, destinatarii premiilor nu au fost prezenţi. Cu siguranţă, echipa “Every Child” va avea grijă să le transmită diplomele de laureaţi şi premiul ce reprezintă, cu multă semnificaţie, un clopot.

Campania “Cheamă viitorul acasă” a fost lansată la începutul anului 2005, în cadrul Proiectului “Consolidarea capacităţilor în reforma politicilor sociale”, finanţat de Uniunea Europeană şi implementat de Consorţiul “EveryChild” în colaborare cu Ministerul Sănătăţii şi Protecţiei Sociale. Campania a avut drept obiectiv sensibilizarea opiniei publice referitor la necesitatea de a creşte copilul în familie şi la efectele dăunătoare ale instituţionalizării. Ce lucru mare poate face o mână de oameni deschişi la dureri străine! Şi dacă am fi mai multe mâini? Mai mică ar fi durerea unui copil. Şi simţitor mai puţină.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău