VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Cei mai influienţi în 2010
Martie 2011, Nr. 83

Cei mai influienţi în 2010

Comentează   |   Cuprins

Perioada dintre Crăciun şi Revelion, când noua coaliţie pentru guvernare mai era încă în proces de facere, şi nimeni nu ştia exact dacă va fi fată sau băiat (singura certitudine era că urma data de 30 decembrie), „VIP magazin” şi „Elita media” au lansat a şasea ediţie a prestigiosului anuar „50 cei mai influenţi moldoveni în 2010”. Un lucru riscant, din cauza că nu se ştia ce şi cum va fi după această lansare, dar cine nu riscă nu bea şampanie! De fapt, exact aceşti oameni, care au fost influenţi şi au mişcat lucrurile în 2010, sunt influenţi şi vor face cele mai importante jocuri şi în 2011. Lucru de care ne convingem în fiecare zi...


În ciuda incertitudinii politice, lumea bună a Chişinăului, adică elita culturală, politică, de afaceri, din media şi alte domenii aflate la vedere (cineva de la coafor, cineva de la negocieri), a venit la eveniment într-o stare spirituală frumoasă, gata de relaxare, majoritatea cu simţul umorului la pălărie, bine dispuşi şi toleranţi cu cei cu care poate nu au stat în timpul anului nici măcar la o cafea... Şi cei care s-au regăsit ulterior în topul influenţilor, şi cei invitaţi doar să consemneze evenimentul, au venit însoţiţi de jumătăţile lor, cele  trei săli de la Leogrand Convention Center oferind tot confortul unei seri de neuitat. Şampania de Cricova şi vinul de la F’autor au contribuit cu delicateţe la relaxarea atmosferei din sală.


Cu siguranţă, intuiţia noastră şi a experţilor care au participat la clasament, este de toată lauda. Cei pe care i-am considerat noi cei mai influenţi în 2010, Vlad Filat (locul I) şi Vlad Plahotniuc (locul II), au avut grijă să-şi confirme chiar a doua zi locurile în top. Anume de ei a depins crearea noii alianţe de guvernământ. Ne-a părut bine să-i avem alături pe miniştrii din vechiul şi noul cabinet (Alexandru Tănase, Iurie Leancă, Victor Bodiu, Victor Osipov), politicieni, persoane cu funcţii înalte, în stare să stea la o masă, făcând abstracţie de divergenţele de idei politice şi de altă natură (Dumitru Diacov, Igor Dodon, Chiril Lucinschi, Serafim Urechean, Dorin Chirtoacă sau Dorin Drăguţanu). Iar prezenţa unor oameni de afaceri, care au demonstrat că businessul există indiferent de cine e la putere, ne-a făcut să le simţim aprecierea şi solidaritatea. Între ei, partenerul evenimentului, Victor Miculeţ, patronul Auto-Space, reprezentant BMW în Moldova, Nicolae Ciornîi şi Alexandru Pincevschi, Petru şi Eugen Bodarev, Natalia Politov-Cangaş, Ludmila Climoc, Mircea Butnaru, oameni de la care s-a început şi cu care continuă afacerile în Moldova. „Patroni” ai lumii spirituale, virtuozii viorii sau ai peniţei (Nicolae Botgros, Petru Bogatu, Constantin Cheianu sau Vasile Botnaru), prezenţi cu toţii, şi-au făcut datoria în a asigura o atmosferă de nota 10.

Gazdele serii, Rodica Ciorănică şi Andrei Gheorghe, venit de la Bucureşti special cu această ocazie, i-au luat la întrebări şi la trofee pe cei mai importanţi în acest an oameni ai capitalei, scoţându-le în evidenţă faptele şi declaraţiile prin care au influenţat realitatea.

Cei doi nu au ezitat să facă şi puţină băşcălie pe seama celor care şi-au mai pierdut poziţiile faţă de topul de acum un an, dar şi ponderea în mediile publice unde îi regăsim zilnic. Geta Burlacu şi Alex Band au avut grijă de accentele muzicale şi de cele de atenuare a efectelor. La fel ca şi Pasha Parfeni şi Natalia Barbu…

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

nu se scrie influienti. asa va scade influenta
profa de roamna   -  
13 Aprilie 2011, 18:22
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău