VIP Magazin
28 Septembrie 2020
Print
Print
Print
Print
Caritate pentru „Gavroche”
Decembrie 2009, Nr. 68

Caritate pentru „Gavroche”

Comentează   |   Cuprins

Ciuboţele de la „Cristina” şi rechizite de la „Papirus” pentru copiii fără sărbători adevărate Ileana Puică, PR managerul hotelului „Codru”, şi revista „VIP magazin” au adus fericirea în ochi de copil.

Nu ştiam că era ziua de naştere a Lizei, prima aniversare sărbătorită pe bune, din viaţa ei. 9 ani. Prima oară cînd a ştiut că e ziua ei, a primit cadouri şi a zîmbit într-un mediu plin de căldură. Iar ceilalţi copii, abandonaţi, ca şi Liza, i-au urat sănătate, note bune şi… să asculte de părinţi. Părinţii în timpul acesta îşi căutau de treabă, care prin lume, care cerşind, majoritatea din ei lipsiţi cu acordul lor de orice drept de părinte… Dna directoare a avut grijă să existe şi un tort pentru Liza, şi nouă lumînări, în faţa cărora Liza să-şi spună o dorinţă… Înainte de a sufla în lumînări, în ochii Lizei apăru o lumină şi un zîmbet îndepărtat. Am întrebat-o ce şi-a dorit. „Vreau să mă întîlnesc cu fratele meu, nu l-am văzut niciodată…” Educatoarele ne confirmă că au şi dat de el, se află într-un orfelinat şi curînd va avea loc marea întîlnire…

Atunci chiar ne-am bucurat că Ileana Puică, PR managerul Hotelului „Codru”, a insistat să facem acest gest, să solicităm sprijinul unor generoşi oameni de afaceri şi contribuţii personale ale femeilor cu care ne vedem vinerea,  la Ladyes Happy Hours, şi să facem fericiţi nişte copii pentru care fericirea are un pic altă formă şi conţinut decît pentru noi…

Am intrat cu sucuri de la „Orhei-Vit”, plăcinţele de la restaurantul „Codru”, pachetele pline cu caiete, creioane şi alte lucruşoare colorate numai bune pentru şcoală, oferite cu mare drag de magazinul „Papirus”. Fiecare din cei 21 de copii şi-a găsit ceva cu care să-şi poată impresiona a doua zi colegii de la şcoală.

Dar cele mai impresionante au fost cutiile cu ciuboţele de iarnă de la „Cristina”, cel mai mare producător autohton de încălţăminte. Prietenul nostru, dl Petru Bodarev, a ales personal cele mai elegante modele pentru fetiţe, iar pentru băieţi - cizme tari, care să nu se rupă de la primul meci de fotbal improvizat fără acordul educatorilor în curtea Centrului de plasament „Gavroche”. Nu am mai văzut demult atîta fericire şi bucurie în nişte ochi de copii de obicei trişti şi singuratici.
 
„Încerc să-i vizitez cît pot de des, ni se destăinuie emoţionată Ileana Puică. Merg cu ce pot  - cu dulciuri, sucuri sau, cum s-a întîmplat ultima oară, cu o saltea nouă pentru Liza, procurată de mine. De asemenea, am pus mînă de la mînă şi am achitat tratamentul stomatologic pentru cîţiva copii de aici. Sînt mama unei fetiţe, dar, cînd îi văd cum mi se uită în ochi, tot mai des mă prind la ideea că într-o zi o să plec cu unul din ei acasă…”.

…Fetiţe drăguţe. Băieţi cu ochii mari, curioşi şi deştepţi. Trei fraţi care nu vor să fie despărţiţi niciodată. Oare cum arată inima femeii care le-a dat viaţă? Nefericirile noastre pe lîngă nefericirea lor, mare, nu costă nimic… Dacă fiecare dintre noi s-ar uita dincolo de lucrurile care ne privesc doar pe noi, poate chiar am reuşi să schimbăm lumea… (Rodica Ciorănică)

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău