VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Age of innocence
Aprilie 2012, Nr. 96

Age of innocence

Comentează   |   Cuprins

Conectați-vă la ultimele noutăți din lumea modei de la Londra împreună cu Victoria Ţugui

Culori pastelate, nuanţe roz bombon, multă dantelă şi modele îmbujorate au mers de-a lungul podiumurilor mondiale, iar acum invadează paginile revistelor. Se pare că lumea modei trăieşte o perioadă a inocenţei şi imaturităţii caracteristice unei persoane proaspăt îndrăgostite.

După tensiunea sexuală vădită în show-urile de iarnă, prezente la Vuitton şi Givenchy sub forma fustelor de piele bandaj şi bluzelor transparente, designerii ne propun un nou plan de atac, de data aceasta mai subtil. Este destul de ironic faptul că, după ce ne-am adaptat pas cu pas pantalonilor de piele sau fustelor de latex, care reprezintă deseori un chin la purtare, noile tendinţe ne impun să fim extra feminine, haioase şi drăguţe, cu coafuri extra bufate, ca în anii ’60.

În parte, aceasta este şi misiunea principală a modei, să ne capteze constant atenţia (şi cartea de credit) cu ceva nou şi nemaivăzut până acum. În sezonul de primăvara-vară, femeia „dominatrix” se transformă într-o fetişcană mereu visătoare. Deci, cum rămânem în trend şi evităm să arătăm ridicol în acest surplus de dulcegării?

• Topurile cu aplicaţii şi guleraşe supradimensionate à la Peter Pan le asortăm cu blugi şi balerini sau cu fuste din material vaporos pentru un aer de prinţesă urbană.

• Culorile pastelate le asortăm cu îndrăzneală şi adăugăm accesorii metalice pentru o tentă futuristă. Aceste culori se recomandă a fi combinate cu o croială minimalistă, caracteristică anilor ’50 şi ’60.

• Abordăm cu mult curaj materialele „regale” precum brocartul, fie sub formă de rochii cu tăietură simplistă, fie sub forma unor pantaloni precum cei din colecţia Marni pentru H&M. Purtaţi-i împreună cu un maiou simplu, nicidecum efectul nu va fi too much.

• Practic, cel mai sexy trend al verii ar fi rochiile semi-transparente, care lasă lenjeria special aleasă la vedere, precum în defileurile Lanvin şi ale duoului sicilian Dolce&Gabbana. Frecventarea sălii de sport este un must pentru a arăta impecabil în astfel de ţinute.

• Ce ţine de make-up, nuanţele de roz fuxie şi piersică sunt destule pentru a oferi o notă jucăuşă celui mai simplu ansamblu vestimentar. Nu uitaţi şi de păr, care se zbate rebel în vântul de primăvară sub forma unor bucle lejere sau cocuri diafane, puţin zburlite.

• Accesoriile sunt extrem de importante. Dacă îmbrăţişaţi cu îndrăzneală ludicul din tendinţele verii, nu ezitaţi asupra unui clutch în forma unui măr sau a sandalelor-maşinuţe de la Prada.

Corect a sesizat Maria Grazia Chiuri de la Valentino: „În lume sunt atât de multe probleme, dar, cel puţin în modă, putem să visăm”. Deci, dragele mele, lăsaţi-vă imaginaţia şi spiritul de copil la iveală vara aceasta şi veţi corespunde cu exactitate noii definiţii de „sexy” impusă de marile case de modă.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău