VIP Magazin
26 Octombrie 2020
Print
Print
Print
Print
Mai 2012, Nr. 97

Rodica CiorănicăNoi am creat elita

Săptămâna trecută am văzut ultimul studiu naţional privind audienţa presei scrise făcut de IMAS.  Ceea ce m-a bucurat este că acest studiu mi-a reconfirmat ideea că cei 8 ani de existenţă a revistei noastre nu au trecut în zadar pentru noi. Suntem, ca şi până acum, pe primul loc printre cele mai notorii şi populare reviste. Nu zic că moş Gheorghe nu merge fără „VIP magazin” la prăşit, dar dacă i-am duce-o gratis acasă, i-ar străluci ochii şi ar uita pentru câteva ore de griji. Nu zic nici că pentru noi ar conta foarte mult dacă suntem pe locul unu sau doi, la fel cum pentru actorii de la Hollywood poate nu contează atât de mult premiile Oscar. Ele se dau doar ca să ne  convingă să mergem mai des la cinema. Cam asta se întâmplă şi cu presa. Avem nevoie de audienţe pentru că ele ne aduc clienţi şi cititori. Altfel, nu e greu să lansezi o revistă, un ziar sau un post de radio. Dar încercaţi să o faceţi şi să vă menţineţi sus. Cu siguranţă, am avea multe de vorbit după ce trăiţi nebunia asta.

Tatiana Ţâbuleac, colega noastră de la Paris, îmi scria recent că, pentru ea, noi suntem cei care am creat elita în Moldova. Am făcut-o publică, mai curând. „VIP magazin” a arătat familiile din umbra celebrităţilor locale, a arătat cum gândesc, ce fac şi de unde s-au pornit. Sigur că ironiile de genul „mare brânză aţi făcut şi voi!” nu au trecut pe lângă noi, de altfel, la fel cum nu au cruţat pe nimeni care a încercat să facă ceva în ţara asta. Dar cred că încă un lucru pe care l-am învăţat pas cu pas în această perioadă a fost să ne căutăm de treburile noastre. Am învăţat, ca şi Angelica Covali, prietena mea şi eroina de pe coperta noastră, să nu luăm prea aproape de suflet opiniile celor mâncaţi de invidii şi să ne facem meseria aşa cum ştim mai bine. Este adevărat însă că ai nevoie de o groază de timp până ajungi să înţelegi lucruri de oameni maturi. Pentru unii, şi o viaţă este puţin. Personal, am respectat tot timpul libertatea de alegere şi acţiune a oamenilor din jurul meu şi mi-a plăcut să fiu tratată la fel.

Cel  mai mare compliment, de câţiva ani încoace, este când ni se mulţumeşte că scoatem „VIP”-ul şi în rusă. Zâmbesc de fiecare dată. Unu, pentru că „VIP magazin” a apărut mereu doar în limba română, şi doi, pentru că înţeleg că revista noastră a devenit atât de familiară, încât până şi concetăţenii noştri vorbitori de rusă nu mai fac diferenţa.

Ce urare să zic pe mai departe? Vreau să cred că vom face şi în continuare ceea ce ne place şi, prin asta, vom rămâne revista voastră preferată. Apropo, vă mai place cântecul lui Alifantis „Ce bine că eşti?”.

Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău