VIP Magazin
16 Noiembrie 2018
Print
Print
Print
Print
Februarie 2012, Nr. 93-94

Iarăşi de la început

În fiecare ianuarie o luăm iarăşi de la capăt. În speranţa că noul an n-o să fugă aşa de repede ca cel care s-a terminat. Şi că în anul acesta, poate, vom reuşi mai multe.

De fiecare dată mă gândesc că o să fiu mai bună. Mai răbdătoare cu oamenii dragi. Mai exigentă şi mai categorică în relaţiile profesionale. Că n-o să mai ezit, ca până acum, între a spune da sau nu atunci când ştiu exact ce vreau, doar ca să nu întristez sau să fac nefericit  pe altcineva… Pentru că, atunci când spun ce nu vreau să spun, mă întristez eu, rămân eu nefericită…

Că o să respect întocmai regulile de circulaţie rutieră, oricât de grăbită sau iritată aş fi.

Că o să încerc să fiu o mai bună creştină, ca să nu mai roşesc atunci când mai ajung la biserică, iar părintele Pavel o să mai încerce să mă laude.

Că o să încerc să mă iubesc mai mult pe mine, pentru că în Biblie se spune „Iubeşte-ţi aproapele ca pe tine însuţi”. Deci, iubirea de la noi porneşte. În momentul în care ne vom aprecia pe noi înşine, dar fără a ridica nasul prea sus şi fără a uita să spunem „Bună ziua”, vom fi iubiţi de ceilalţi.

Că nu voi mai repeta experienţele care îmi aduc acest sentiment amar pe care ţi-l dă compromisul pe care nu vrei să-l faci.

Că n-o să încerc  să prind două trenuri, că s-ar putea să meargă în direcţii diferite.

Aş vrea să am un an care să mă facă mai înţeleaptă. Aş vrea ca 2012 să fie anul oamenilor adevăraţi, anul în care orgoliile să nu ne înceţoşeze privirea şi mersul şi, mai ales, memoria în care se păstrau lucrurile bune făcute de alţii pentru noi…

Îmi place că avem mereu şansa să o luăm de la capăt. Să reparăm câte ceva în noi.  Să excludem din viaţa noastră lucrurile care nu ni se potrivesc. Exact la fel cum renunţăm la hainele care ne par strâmte, la oamenii care ne mint sau se folosesc de noi, aş vrea să putem renunţa la deciziile pe care le luăm şi nu ne este bine după. Vreau să cred că anul ăsta vom găsi în viaţa noastră mai mult spaţiu pentru spiritualitate. Pentru ceea ce nu se vede, dar face parte din noi. 

Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău
-1°