VIP Magazin
28 Septembrie 2020
Print
Print
Print
Print
Decembrie 2011, Nr. 92

Visele care se împlinesc şi care nu

Rodica Ciorănică. E încă o dimineaţă din acest decembrie indecis atât meteorologic, cât şi politic, iar eu şi colegii mei de la revistă ajungem să facem un fel de contabilitate a viselor de anul trecut. Constat că unele mi s-au împlinit, dar, cu regret, nu am timp să realizez asta şi să mă bucur cu adevărat de împlinirea lor. Altele mai întârzie, pentru că mai e nevoie de timp... Încă o dată mă conving că fericirea este exact calea asta de până în punctul în care crezi că vei fi fericit, aşteptarea, visul, drumul până la locul în care crezi că trăieşte fericirea... Aşa că, pentru 2012, nu-mi fac planuri grandioase, în schimb sper să mă pot bucura şi să pot trăi cu maximă intensitate fiecare lucru care o să mi se întâmple.

Sergiu Gavriliţă. A fost un an pe care l-am pierdut printre fleacuri pe care le-am preferat în locul lucrurilor esenţiale... Şi, pentru că în 2012 e sfârşitul lumii, vreau să fac ceea ce n-am reuşit anul acesta: să-mi reformulez atitudinea faţă de viaţă şi de oamenii din jurul meu... Dacă într-adevăr vrei, poţi!...Rodica Trofimov. Se spune că anii dominaţi de Dragon, adică 2012 (citez iubitul internet), sunt consideraţi a fi de bun augur pentru afaceri noi, căsătorie şi copii. Şi că, în general, se aşteaptă evenimente majore pe plan financiar, atât la nivel individual, cât şi la nivelul economiei mondiale. Le doresc celor fără afaceri personale să aibă curajul să întemeieze una, cuplurilor căsătorite să facă copii, iar celor necăsătorite – să se căsătorească. Că va fi de bine şi vom ieşi din crize. Iar cele două minuni ale noastre, Patricia şi Marius, abia aşteaptă să facă cunoştinţă cu barba lui Moş Crăciun.

Irina Tribusean. Acest an a fost foarte diferit de ceea ce mi-am imaginat în decembrie 2010. Lucruri care mi se păreau bătute în cuie nu s-au mai întâmplat, şi cred că e mai bine aşa. Pentru că, de multe ori, ceea ce ne dorim nu e ceea de ce avem nevoie, dar ne trebuie timp ca să ne dăm seama de asta. Viaţa e o bucurie, dacă ştim să apreciem ceea ce avem!

Marcel Toma.  Am visat să avem preşedinte, să intrăm în Uniunea Europeană, cumătrul Costică să mai facă spectacol într-o oarecare instanţă dintr-un oarecare orăşel Milano, să lămurească, o dată în plus, unui oarecare complet de judecată italian că el are dreptul universal la liberă circulaţie şi să-l lase în pace fără „deport” în paşaport. Moş Crăciun a zis că sunt prea bătrân pentru vise copilăreşti. Cu cele mai „fireşti” totul a fost ok: viu, sănătos, copiii cresc, nevasta munceşte, lucrul şi berea nu le-a anulat nimeni. Ce poate fi mai frumos?

Cătălina Mudrea. Anul trecut am fost atât de ocupată, încât nu am reuşit să-mi pun dorinţe de Crăciun, în schimb anul 2011 a fost foarte darnic şi mi-a realizat vise pe care nici nu ştiam că le am.

Simion Ciochină. Ca în fiecare an, ca în fiecare zi, îmi doresc un singur lucru: dragoste. Până acum, încă nimic în lumea asta nu m-a convins că ar fi mai de preţ decât dragostea dintre oameni. Doar iubind, te îmbogăţeşti pe tine şi pe cei din jurul tău. E o bogăţie netrecătoare pe care le doresc tuturor să şi-o înmulţească.Doina Popa. Am visat de Crăciun să pot visa în fiecare zi, în fiecare dimineaţă să mi se nască visele odată cu prima rază de soare şi să nu se lase spulberate de rutină şi griji. Se pare că Moş Crăciun mi-a îndeplinit „visul de a visa” şi pentru aceasta i-a ţinut sănătoşi pe cei dragi sufletului meu, mi-a adus în cale oameni senini şi un om care să mă ia de mână pentru toată viaţa. În acest an vreau ca oamenii să nu renunţe la vise… 

Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău