VIP Magazin
16 Noiembrie 2018
Print
Print
Print
Print
VIP Magazin
Octombrie 2011, Nr. 90

Rodica CiorănicăDependenţi de succes

După 30 şi... de ani, prinzi gustul alergatului peste măsură. Cu cât mai multe puncte ai de bifat pe ordinea de zi, cu atât eşti mai motivat să nu ieşi din cursă. Cu cât mai multe lucruri din cele care îţi plac ai de făcut, cu atât mai împlinit şi neobosit te simţi. Da, uneori ne este dor de linişte, de timp pentru filmele de la ultimul Oscar şi de romanele de dragoste, de timp în care să poţi admira apusul, delectându-te cu un pahar de vin, dar plăcerea acestei linişti o cunoşti abia după ce ai savurat nebunia zbuciumului încununat cu mici victorii. Dacă am alerga azi fără sens, mâine nu am avea puteri şi nici dorinţă să mai alergăm. Vreau să spun că suntem dependenţi de succes. O victorie o aduce pe alta, un vârf cucerit te împinge spre altă înălţime, la fel cum eşecul atrage după sine alte nereuşite.

E greu să ajungi la destinaţiile visate şi ne-am convins că e şi mai greu să rămâi acolo. De multe ori ne-o iau alţii pe dinainte, mai tupeişti, mai imorali, dar am crezut tot timpul în bunul-simţ. Şi nu m-am înşelat niciodată.

Uneori ne simţim stăpânii acestei lumi. O avem la picioare şi ne pare că avem o inimă în care este loc pentru toţi… Alteori, suntem cele mai umile persoane. Nu înţelegem ce vrem şi de ce ni se întâmplă nouă nişte lucruri. Căutăm sensuri, nu le găsim imediat şi ne considerăm nişte nenorociţi. Ce bine e totuşi că în fiecare zi răsare soarele!

În diferite relaţii suntem diferiţi. Nu pentru că am fi făţarnici, ci pentru că vecinătatea unora ne complexează, iar apropierea de alţii ne face puternici şi luminoşi. Dacă am putea alege doar oamenii şi lucrurile care ne fac bine şi am putea exclude lucrurile care ne fac rău, ne-ar mai fi oare interesant să trăim? Răul şi binele fac parte în egală măsură din vieţile noastre. Depinde la care din ele zăbovim mai mult cu ochii sufletului…

Unii oameni ne stârnesc mereu admiraţie, alţii niciodată. Sunt oameni, foarte puţini, care nu ne dezamăgesc. Îmi dau seama că e foarte greu să nu dezamăgeşti pe nimeni. Asta ar însemna să faci mereu sacrificii. Niciunul dintre noi nu este perfect, dar mi-ar plăcea să mă regăsesc pe listele sumare a câtorva oameni de pe pământ care mai cred în mine. Pentru ei, eşti motivat să reuşeşti.

Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău
-1°