VIP Magazin
30 Octombrie 2020
Print
Print
Print
Print
VIP Magazin
Septembrie 2011, Nr. 89

Rodica CiorănicăConfesiuni de după o vară

După ce savurasem filmul cu Julia Roberts în rol principal, nu aveam nicio şansă să ajung la ultima pagină a bestsellerului „Mânâncă, roagă-te, iubeşte”.  Aşa şi nu am înţeles de ce toată lumea e înnebunită de cartea asta. Am rămas cu senzaţia de neîmplinire ceva timp, până în momentul în care am auzit aceeaşi opinie de la o bună prietenă din publicitate (cu care da, mai discutăm şi despre cărţi, ca să vezi). Am mai descoperit o părere  similară şi la Lily Lozan, care, prin destăinuirile ei din acest număr, a intrat şi ea cu un picior în tabăra noastră. Am răsuflat uşurată. Deci, cu mine e totul ok. Deci, se poate să nu-mi placă ceea ce place tuturor.

M-am regăsit mult mai mult în confesiunile omului de publicitate David Ogilvy, din care citesc încet şi cu plăcere. Este o carte despre felul în care gândesc şi acţionează oamenii de top ai Americii anilor 60¬, mi se pare fascinantă şi sunt şocată de distanţa încă uluitoare dintre oamenii de business de la noi şi americanii de acum 50 de ani… Dar sunt distanţe pe care nu le vom scurta niciodată, din păcate. Nu vom gestiona niciodată bugete atât de impresionante în lumea reclamei, pentru că în Moldova nu e nicio raţiune să investeşti un milion de dolari ca să creezi un brand…

Dacă nu ar fi cărţile şi călătoriile, ne-am învârti pe loc ca nişte titirezi… Îmi dau seama de ce anul acesta am ieşit mai des din ţară. Pofta vine mâncând. Abia acum încep să devin dependentă de călătorii  - din ele înveţi şi te transformi. Cineva îmi povestea, la o cafea, despre Muntenegru şi asemănările izbitoare dintre culturile noastre balcanice… Astfel, am înţeles care ar fi următoarea destinaţie. Călătorim ca să ne inspirăm din peisaje, culturi, modele de comportament şi atitudine civică, ca în final să putem implanta aceste modele aici, acasă….

Acum, mă întreb şi eu, ca toată lumea, pentru ce iubesc Moldova. Pentru că e clar că o iubesc... Răspunsul meu e simplu. Sunt un om emotiv şi o iubesc pentru că doar aici pot trăi stările, emoţiile şi sentimentele pe care trebuie să le trăiască un om... ca să fie om. Aici râd, plâng, sunt fericită şi nefericită câteodată, aici mă doare şi aici mă bucur. Chiar dacă aici nu ai unde servi cafeaua şi citi ziarul mai devreme de 9 dimineaţa, chiar dacă am senzaţia că pot rămâne fără roţi la maşină într-o zi, aici depinde de noi să schimbăm lucrurile. Moldova înseamnă prietenii mei şi oamenii la care ţin şi unde sunt ei, acolo e şi Moldova pe care o iubesc.

Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău