VIP Magazin
16 Noiembrie 2018
Print
Print
Print
Print
Februarie 2010, Nr. 69-70

Rodica CiorănicăLumea în care vreau să zăbovesc


Final de dialog modern: „La ce număr de telefon te pot găsi pentru o întîlnire?”. „Nu te obosi cu notatul, te găsesc eu pe facebook”…

… Eu nu vreau să schimb pe facebook sau odnoklassniki lumea în care trăiesc acum. Nu vreau să renunţ la cele patru anotimpuri, întîlnirile în parc, plimbările pe străzi, aroma de cafea bună, agenda telefonică, cărţile de pe noptieră, călătoriile adevărate, privirile fără cuvinte, albumele cu poze, discuţiile face-to-face în favoarea comunicării virtuale de pe net. Chiar dacă acesta este, incontestabil, secolul internetului, televiziunii pe internet, presei pe internet, revistelor pe internet, sînt lucruri pe care nu ni le pot înlocui tehnologiile. Sînt senzaţii pe care nu ni le poate oferi lumea virtuală. Sînt stări pe care nu le poţi afla în lumea care începe cu www.

Ca să împăcăm cele două lumi – lumea în care vezi cum vine dimineaţa şi lumea trează 24 din 24 – am forţat un pic acceleratul pe site-ul revistei. Am lansat noua versiune a site-ului care ne-a adus şi un trafic neaşteptat de vizitatori. Să-ţi vină în casă cu cîteva mii mai mulţi oaspeţi pe zi e ceva! Vă promitem că o să aveţi mereu ceva de făcut în casa noastră de pe net – să votaţi bărbaţii influenţi, domniţele sexi sau, pur şi simplu, să vă daţi cu părerea.  

Vrem să ne păstrăm şi prietenii care dau un ban la chioşc, dar şi pe cei viaţa cărora se scurge între paginile virtuale. Îmi amintesc filmul „Moskva slezam ne verit”, cînd Rudolf sau Rodion (nu mai contează, cred, cum îi spunea) zicea că în 20 de ani totul va fi doar televiziune, nu vor exista nici radio, nici ziare, nici reviste. Doar televiziune. Au trecut 30 de ani de la declaraţia eroului din film şi vedem că nu este adevărat. Exact asta afirmă azi fanii net-ului – că în curînd nu va mai fi nimic în afară de net. Mă îndoiesc.

Pentru că revista adevărată oferă senzaţii pe care nu cred că vrem să le pierdem în următorii 10 sau 20 de ani. Vrei să o răsfoieşti, să-i treci cu degetele peste imagini, să admiri la nesfîrşit pozele sau să o citeşti cuibărit pe canapea. Te provoacă mirosul de tipografie, o pui jos în coşul cu reviste şi mîine o iei din nou la răsfoit.

Fiecare are dreptul la alegere… Dar, ca şi pînă acum, la fiecare început de lună ne găsiţi la chioşc. Dacă o lună e prea mult între două întîlniri, ne revedem în fiecare zi pe www.vipmagazin.md şi pe blogul meu personal – www.rodica.vipmagazin.md. Aici însă vă rog să veniţi cu cafeaua de acasă, că aşa e în lumea virtuală.

Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău
-1°