VIP Magazin
30 Octombrie 2020
Print
Print
Print
Print
Iulie 2008, Nr. 51-52

Rodica CioranicaUltimul editorial al verii

Vara îşi cere agasantă drepturile. Ne face imposibil statul la calculator, iar lunecarea ideilor chiar şi pe cele mai bine unse şi verificate alei ale minţii se produce şi ea cu un deranjant scîrţ. La maaa-re!, aud stăruitor în urechi vocea verii. Glasul ei parcă ar fi de profesoară sau de dirigintă. Bine, fugim. Trimitem revista în tipografie şi nu ne mai vedeţi pe aici.  

Nu avem de ce rămîne. Pînă şi marea nebunie, evenimentul fotbalistic al Europei s-a terminat. Dar, sorry, spre deosebire de colegele mele, eu nu am privit nici un meci din acest campionat (oi fi oare singura femeie cu acest handicap?).  După acest campionat, am înţeles că şi băieţii plîng, cîteodată, în funcţie de jocul echipelor preferate, dar le-a trecut, au dat păgubaşi din mîini şi şi-au făcut şi ei bagajele pentru litoral. Tolăniţi pe nisipul fierbinte, răsfăţaţi de briza mării, totul ne aparţine. Cerul, lumea, visele, prezentul, viitorul şi trecutul...

Şi eroii acestei reviste sînt stăpînii propriilor vieţi. Îl redescoperim după mai mult de un deceniu pe Anatol Şalaru, omul “revoluţiei”, care ne face destăinuiri... din inimă.  De la el, dar şi de la colegii săi de atunci, Leonida Lari şi Ion Hadîrcă, Rodica Trofimov a aflat de ce unele vise se nasc şi... mor şi ce nu s-a făcut pentru happy end. Alt personaj, Andrei Tăbuică, vine din altă generaţie şi din lumea altui gen de vise. Marcel Toma ne spune de ce Andrei nu regretă nimic şi cum poţi fi specialist în vise imposibile. Colega noastră Rodica  Bileţchi vă povesteşte de profesiile pe cale de dispariţie, dar şi despre cele cu mare viitor. Tot ea, a aflat care sunt primele meserii ale unor oameni celebri de la noi. Aşa că, nu contează de unde începi – contează să-ţi placă, orice ai face. Tot Marcel Toma, a antrenat cele mai critice minţi în ale teatrului în elaborarea unui top ai celor mai de perspectivă tineri actori din teatrul moldovenesc. Nu pierdeţi stagiunea toamnei ca să-i cunoaşteţi. Sunt fantastici! Iar toţi bărbaţii din redacţie s-au dat tari la capitolul Femei şi au făcut un top al celor mai cunoscute frumuseţi ale Chişinăului. Mai sunt multe lucruri de citit, noi ne-am străduit să vă ajungă pînă în septembrie, când revenim cu o ediţie mai răcoroasă.  

Vara asta rămîne în vogă onestitatea, respectul faţă de ceilalţi, respectul faţă de sine, bunul gust şi bunul simţ, privirea caldă, comunicarea, oamenii care se ţin de cuvînt, grija pentru starea sufletului tău.  În ultima emisiune “VIP magazin” din acest sezon, Andrei Porubin a încheiat dialogul nostru cu o frază aparent simplă – ce bine e să le vorbeşti oamenilor despre oameni... Asta e şi o bucată din meseria noastră, a jurnaliştilor de la “VIP magazin”. Prin noi, oamenii vorbesc despre oameni.  După ce trece canicula, în septembrie revenim să vorbim cu dumneavoastră, oamenii, despre oameni.

Rodica Ciorănică

Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău