VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Iulie 2007, Nr. 39-40

Rodica CioranicaVară cu miros de africi

Vara asta se scurge leneşă şi toridă, molipsindu-ne de o toropeală aproape africană. Am impresia că e abia începutul, că cineva ne încearcă de minte şi ne testează rezistenţa pentru nişte senzaţii şi mai caniculare.

Am fi vrut să evadăm la plus infinit pe litoraluri cu briză, cu aromă de mare albastră  şi umbră de munte înalt, dar a trebuit să ne mulţumim cu răcoarea artificială şi periculoasă a climatizoarelor, ca să pregătim ediţia pe care o ţineţi acum în mâini. Şi, după, chiar să evadăm.

Da, am revenit, după ceva mai mult de un an, la o copertă cu Natalia Cheptene. Am vrut să vă contaminaţi de curajul şi frumuseţea ei de femeie care-şi poartă cu dragoste sarcina pe ultima sută de metri. Femeilor foarte tinere voiam să le spun să nu le fie frică de  maternitate. De volum şi forme care vor ţine exact nouă luni. Cel mai mare disconfort provocat de sarcină nu face nici cât un sfert din împlinirea pe care ţi-o dau serile petrecute lângă copilul tău. Copiii îţi pot împrăştia toţi nervii lumii în care te consumi pe durata orelor de program, toate grijile care ţi se par de netrecut, te fac să vezi sensul existenţei, să înţelegi că un copil nu încurcă unei cariere, poate, din contra…

Acelaşi lucru urma să-l auzim despre copii de la ceilalţi intervievaţi din acest număr – de la pitoreştile personalităţi născute sub semnul Racului, de la Valentin Todercan, preşedintele Companiei publice „Teleradio Moldova”, şi de la Alexei Leahu, care de două decenii le arată moldovenilor lumea, iar de ceva timp vrea să atragă străinii în Moldova şi, îndeosebi, în Chişinău.
 
Frumos acest oraş, Chişinău… Este oraşul care nu ne plictiseşte. Pentru că e în continuă schimbare. Mi-e drag oraşul cu străzile şi casele sale tot mai moderne, cu maşinile noi, tot mai multe, cu oameni care trăiesc cu vise ce se împlinesc şi cu vise ce se năruie ca să se nască altele, şi mai arătoase. Aşteptăm curioşi să vedem „mişcările” noului primar Dorin. Mi-e în grijă că unii şmecheri plicticoşi, zburaţi de mult din circuit, se vor aduna în jurul junelui şi-l vor învăţa cum este viaţa… Iar viaţa e fierbinte. De aşteptări. De emoţie. De vară.

Rodica Ciorănică

Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău