VIP Magazin
30 Octombrie 2020
Print
Print
Print
Print
Ianuarie 2007, Nr. 33-34

Rodica CioranicaDin dragoste

Admir oamenii care fac totul din dragoste. Îi ador. Respiră din dragoste, muncesc din dragoste, gândesc din dragoste şi, uneori, din dragoste, se întâmplă să facă şi bani. Este adevărat că pot curge veşnicii până ajung la această mercantilă finalitate.

Dar sunt sigură că doar lucrurile făcute din dragoste durează. Tablourile lui Iurie Matei, care pictează din dragoste. Lui îi vin şi bani pe care îi împarte cu alţi oameni talentaţi, cărora nu le vin. Superba noastră creatoare de modă, Valentina Vidraşcu, “a dat naştere”, din dragoste, la paisprezece colecţii vestimentare. Superbe. Unice în felul lor. Cu puţin rustic care ne copleşeşte. Putea să-şi cumpere paisprezece jeep-uri din banii investiţi în ele, dar a preferat să creeze. Din dragoste. În ziua în care am vorbit cu Valentina despre afacerea sa, am mers la spectacolul lui Val Butnaru la Teatrul (său) Fără Nume. “Avant de mourir”, se cheamă. Şi Val Butnaru este omul care trăieşte din dragoste. A făcut cele mai frumoase, dureroase şi adevărate ziare. Ca acum să revină la o primă dragoste – dramaturgia. Am râs, iar pe urmă, cu lacrimi în ochi, am aplaudat minute în şir spectacolul, autorul, regizorul şi pe cei doi actori minunaţi. Era o piesă despre noi, cei care am umplut Europa… din dragoste pentru copiii şi părinţii lăsaţi să umple satele cu singurătatea lor.
Şi revista noastră tot din dragoste s-a născut. Se ţine pe dragoste. Murea demult, fără iubire de scris, de oameni. Din dragoste pentru voi, vă propunem în acest număr 20 de filme, 20 de cărţi şi 20 de cântece de iubire pe care le considerăm nemuritoare.

Faceţi şi voi totul din dragoste. Iubiţi-vă copiii cu dragoste. Administraţi afacerile cu dragoste. Conduceţi ţara cu dragoste. S-ar putea ca, la început, această dragoste să aibă ochii trişti. Să trăiască mai mult în nişte închipuiri rotunde decât în realităţile colţuroase care aproape întotdeauna seamănă cu nişte săli de aşteptare. E ca şi cum am vrea iubiri torenţiale şi am primi în schimb lacrimi zgârcite din nişte nori care se căznesc să se rupă… Haideţi să râdem, din dragoste. Să zburăm, să ne rupem în bucăţi pline de energie şi să credem că putem răsturna lumea. Din dragoste pentru ea.

Veţi citi multe în ediţia noastră de dragoste. Istorii de succes ale oamenilor îndrăgostiţi de politică, de publicitate, de design... Diferite feluri de a vedea şi a trata iubirea. Poveşti de amor. Adevărate. Reale. De la Indiana şi de la Alice Năstase, prietena noastră de la revista „Tango”, Bucureşti. „Nu mi-aş fi permis să public nicăieri în România ceea ce am scris pentru voi”, ne-a spus Alice.  Haideţi să înţelegem împreună de ce noi, femeile şi bărbaţii, trăim în anotimpuri diferite. Care doar uneori se amestecă. Aşa ca acum. Ce primăvară, domnilor, în iarna asta!

Rodica Ciorănică

Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău