VIP Magazin
31 Octombrie 2020
Print
Print
Print
Print
Iulie 2006, Nr. 27-28

Rodica CioranicaModă şi fotbal.
Ce evenimente!


Reduceri la Mango, Melange, Motivi, Mexx, Benetton. Ce mai nervi pe capul bărbaţilor noştri! Dar avem o veste bună şi pentru ei. Sunt reduceri şi la Calina, Fabi, Hugo Boss.

Cum ei au dreptate (o dreptate acidă, dureroasă pentru noi, femeile) când spun că nu totul se învârte în jurul hainelor la modă, o să vorbim şi despre altceva.  Am încheiat luna iunie cu  un mini-turneu de fotbal, în care s-au (a)prins echipa „VIP magazin şi prietenii”, o echipă de ziarişti selecţi, alta de artişti selecţi şi una a Centrului EcoSport Gym. Noi, fetele, ne-am prăjit pe scaune, că soarele parcă înnebunise cu totul. Avea şi cum. Pe lângă caniculă, şi spirite încinse. Pe teren, Anatol Golea şi Valeriu Reniţă, Sergiu Dadu şi Vlad Copoţ. Data viitoare, am vrea să aducem la minge şi nişte vedete din politică şi afaceri. Să se mai destindă şi oamenii ăştia. Să lase cumva pe gazonul de la Zimbru tot greul patriei pe care-l poartă benevol pe umeri... După meci, am alergat ca vrăjite spre o prezentare de modă Valentina Vidraşcu. Ni s-a părut un eveniment de adevărată grandoare. Chiar dacă Valentina Vidraşcu nu zâmbeşte când apare la televizor.

Chiar dacă lasă să-i citim pe faţă nemulţumirea când ar trebui să emane lumină de la lucrurile minunate pe care le face. Dar sâmbătă seara, creatoarea de modă ne-a bulversat. Cu liniile pronunţate de ţărăncuţe  ale modelelor de la Viva Models. Un fel de Madeleine din Rebreanu. Proaspete. Noi. Nobile. Inocente. Pure. Imaculate. Şatene. Cu obrazul rotund şi sănătos. Cu o ţinută morală care se vede din privire, din mers. De-ale noastre. Le urci pe podium, pe toate, şi vezi profilul frumos al unei naţiuni. Cu ultima sa colecţie, Valentina a adus primăvara la Iaşi. Şi în lumea modei din România. Şi la Chişinău, chiar dacă e caniculă, a adus primăvara. Ne-a reîmprospătat în suflete ceva ce se mai şterse în timp, ceva ce se numeşte mândrie naţională. Demnitate. Sentimentul de împlinire, că ne-am născut de ziua noastră, în ţara noastră…

Un francez scria: “M-am îndrăgostit. Ce eveniment!” Sper că nu va ajunge revista la Paris şi mă inspir de la el: Fotbal şi modă. Ce evenimente!

Rodica Ciorănică

Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău