VIP Magazin
28 Octombrie 2020
Print
Print
Print
Print
Iulie 2005, Nr. 15-16

De sub ochelari

Ochelarii de soare ne-au grăbit să-i înscriem în cercul nostru strâmt de buni amici. Pentru că ne-au salvat o dată, de două ori sau pentru că ne salvează în fiecare zi de priviri care nu trebuie să ne cunoască. Să nu ne vadă vârsta, frica, ridurile, potopul de tristeţe sau o prea mare fericire, machiajul imperfect sau ochii daţi de-a tăvălugul prin lacrimi.

Un oraş sobru cu bărbaţi care-şi ascund în spatele lentilelor… frustrările că au cunoscut prăbuşirea… complexele că nu mai au pentru ce bea şampanie… tupeul…ochii care se pierd în prea mult roz, vaporos, verde, picior lung, umăr dezgolit, toc subţire, busturi de ciocolată obraznice din cauza unor articole sumare uitate în şifonier.

Un oraş sclipitor cu doamne care nu vor ca ochelarii de la Roberto Cavalli să le pună în umbră  împlinirea… snobismul… ochii perfect machiaţi… unsprezece minute de fericire pe care le trăiesc în fiecare zi… ani de iubire pe care zic că îi trăesc de-o viaţă, despre care nu vorbesc decât la o cafea cu prietena.

Un oraş tânăr cu fete dulci şi frumoase care se tem să nu le sărute prea tare soarele… să nu le deoache un bărbat… să nu le invidieze o femeie… să nu le fure tristeţea…  să nu se gândească la ce nu merită… să nu se vadă că iubesc… Cărora le place ploaia. Care nu cred că dragostea durează trei ani. Că se termină. Că vine alta. Sau că nu. 

Un oraş cu de toate, cu bărbaţi şi femei care râd şi care plâng, care se înghesuie în aceleaşi săli de concerte sau “number one”-uri, care uneori înjură, care reuşesc şi care pierd, care iubesc şi care suferă, care-şi găsesc fericirea şi care o mai caută, care fac copii şi care cred că e deja târziu…

Rodica Ciorănică

Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău