VIP Magazin
29 Octombrie 2020
Print
Print
Print
Print
Aprilie 2005, Nr. 12

Femeia primăverii

Mă întrebam cât efort o costă pe o femeie să fie împlinită. în primul rând, la locul ei de muncă. Cât o costă să fie frumoasă. Să fie curajoasă. Să zâmbească. Şi să fie deşteaptă. Cât o costă să fie femeie. Şi să aibă garderoba la care visează în această primăvară. Cu ceva mai pastelat, pentru stări mai melancolice. Cu ceva roşu, când ar vrea să fie unică. Să-şi procure şi rochia neagră, care a rămas pe lista de aşteptare încă din sezonul trecut. Şi pantofii cu panglici de atlas până sub genunchi. Şi încă o pereche, sobră, pentru dineuri sau lunch-uri. Iar alta comodă, pentru alergat de la o întâlnire la alta. Pe tocuri, dar să nu o obosească. Nu ştiu dacă există aşa ceva. Dar cred în povestea cu şamponurile-minune - doi în unu, trei în unu...

0 costă mult. Săptămâni de muncă fără week-end. Copii trişti fără povestea de seară sau fără Mc Donald's. Cărţi necitite pe poliţă. Primăveri pe care nu le simţi când vin şi pe care le observi doar cum trec, abia când se duc florile de pe pomi. Griji care se însăilează în riduri mici, pe care vrei să le risipeşti într-o duminică în care să nu te scoli din pat şi pe care încă nu ţi-o permiţi... Las'că la anu'.

Problema femeii în acest secol este problema femeii puternice care admiră femeia vulnerabilă şi vrea să fie ca ea. Dar nu-şi poate permite. Nu acum. Dar acum vrea să fie femeie, adică gingaşă, sensibilă, caldă, cuminte şi rea, şarmantă şi dezarmantă... Am impresia că am depăşit cu mult faza şamponurilor-minune din primul alineat, dar mi se pare că aici ar veni bine sloganul nostru - trăieşte-ţi visul! Visul de a fi femeie.

P.S. Cer iertare cititorilor-bârbaţi pe care i-am ignorat în acest editorial. Dar poate că şi de voi, domnilor, depinde ceva în povestea de mai sus. Ori ba?!

Rodica Ciorănică

Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău