VIP Magazin
30 Octombrie 2020
Print
Print
Print
Print
Decembrie 2014, Nr. 126

Alege tu unde vrei să fii

Nu mai sunt de mult un copil, dar recunosc că îmi place să cred în povești. Nu-i mai scriu de mult lui Moșu’, dar eu știu că el citește scrisorile din inima mea. Dar, dacă i-aș scrie, oare ce i-aș cere? Aparent, am tot ce și-ar putea dori o femeie. Sunt obișnuită să îmi urc singură munţii, ca să nu am motive să acuz pe altcineva de eventuale eșecuri...

E adevărat că munţii pe care i-am urcat până acum nu au fost golași și pustii, ci au avut și poieniţe inundate de soare și flori, și iarbă moale pe care am făcut popasuri de neuitat. Am savurat nesăţioasă peisajele în care cerul îmbrăţișa generos liniile orizontului, soarele care mă alinta cu căldura și zâmbetul lui... Și, fericită, urcam mai departe. Fiecare urcuș greu a fost plin de satisfacţii, de bucuria de a ajunge undeva.

Pe acest final de an, vreau să te gândești la munţii pe care trebuie să îi urci. Și eu vreau să reușești. Chiar dacă de multe ori acolo, sus, simţi și pustiul, și goliciunea, și vânturile te șfichiuiesc altfel, mai usturător. Chiar dacă în jurul tău e o minune de lume, te poţi simţi singur și te poţi lăsa chinuit de gustul neclar al întrebărilor fără răspuns. Sau, dacă urci, trebuie să știi și cum să rămâi acolo. Cum să fii bun, cu tine și cu ceilalţi sau cum să cobori muntele, fără durere. Pentru că și coborâșul ar putea însemna o libertate fără margini, de care te poţi bucura doar când renunţi la a fi sus, pe culmi sclipitoare.

Îţi doresc un an frumos în care să poţi alege tu unde să fii și unde să te simţi cel mai bine.

Cu drag, Rodica Ciorănică

Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău