VIP Magazin
19 Decembrie 2018
Print
Print
Print
Print
August 2014, Nr. 122


Nu lăsaţi visurile să moară


Visăm cu toţii. Unii cu glas tare. Alţii în tăcere. Unii au atât de puţină încredere în ei înşişi, încât nici nu îndrăznesc să le dea visurilor o şansă.

Am prietene şi prieteni care ştiu exact ce vor, care ştiu exact ce trebuie să schimbe, dar care nu vor face niciun pas în întâmpinarea acestor dorinţe. De fiecare dată amână momentul pentru altă zi, alt anotimp, pentru altă vârstă sau pentru o stare mai potrivită. Iar viaţa trece pe alături, altfel decât îşi doresc ei să treacă.

Eu, în schimb, vreau foarte multe. Şi se întâmplă că visurile mele să aştepte ani de zile, răbdătoare şi cuminţi, pe anumite policioare sau în sertăraşe ascunse, iar când vreunul dintre ele începe să prindă o formă reală, o zbughesc şi celelalte spre lumină. Toate odată. Şi eu mă bucur. Dar mă şi enervez. Pentru că înţeleg că nu îmi ajung ore pe zi şi zile pe lună ca să reuşesc tot de ce simt că sunt în stare.

Dar am şi perioade în care îmi pierd motivaţia… Mă dezumflu ca un balon. Zbor şi zbor, şi zbor, tot mai sus şi mai sus şi pac!… ceva se sparge, undeva înăuntru. E ca şi cum cineva ar avea grijă să te împungă cu un vârf de ac… Or, cât îi trebuie unui balon să se spargă şi să se piardă în spaţiu? Şi atunci trebuie să îţi găseşti repede echilibrul. Să-ţi cauţi starea şi, când o prinzi, să o iei la deal din nou…

În ediţia asta veţi găsi câţiva oameni care au ştiut să se motiveze, să îşi aştepte cu răbdare urcuşul şi să suporte durerea căderilor. Serghei Cebotari de un an este preşedintele MAIB. Drumul până aici a durat ani de zile. Dumitru Ţîra a construit un mic imperiu de televiziune, a plecat, a închis nişte uşi după el şi construieşte din nou. Ceva mai aproape de Realitatea lui. Natalia Gordienko, prima oară de când o cunosc, o prind în altfel de stare… plină de frământări interioare, lupte şi... fragilă nu ştiu cum… De la Moni Stănilă înţelegem că timpul este cel mai preţios şi că trebuie să-l gestionăm corect ca să ajungem să ne vedem visurile împlinite.

Fiecare dintre noi are propriile lupte de dat şi de câştigat. Ceea ce contează e să nu renunţăm la ele. Întotdeauna există ceva fascinant după linia orizontului…

Cu drag, Rodica Ciorănică

Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău
-5°