VIP Magazin
30 Octombrie 2020
Print
Print
Print
Print
Aprilie 2014, Nr. 119


Primăverile...


Nu ştiu cum se face, dar primăverile, cu energia şi soarele lor, ne dau de fiecare dată senzaţia că tot ce e rău a rămas în urmă şi de aici încolo nu poate fi decât bine. Privim în jur, căutăm modele în oamenii care trec pe lângă noi sau cu care ne intersectăm pentru o perioadă scurtă, atât cât durează un interviu sau cât facem un schimb de păreri la o cafea. Descoperim că ne bucură ceea ce avem în fiecare zi şi înţelegem, poate cam târziu, că viaţa chiar este o minune, cu toate surprizele pe care le are pentru noi. Ieri idolatrizam anumite persoane, iar azi le ştergem din vieţile noastre de parcă niciodată nu au ocupat vreun loc important acolo. Ieri erau 20 de grade, iar azi ne mişcăm printr-o ploaie tristă şi o atmosferă tomnatică în plină lună de aprilie… Şi nu mă refer doar la meteo.

Ne rătăcim între străzile cu lucruri importante şi complicate şi cele cu soluţii uşoare care nu au un impact prea mare în vieţile noastre.

Uneori nu vedem luminiţa, ni se împleticesc picioarele ca la bebeluşii care abia învaţă să păşească şi evadăm într-o scurgere de timp fără sens…  până cineva ne va arăta care este următorul pas.

De regulă, primăverile fac ordine în noi. Îmi dau seama că la mulţi dintre noi nici nu e mare haos. Şi atunci, e suficient să ştergem uşor praful, să lustruim treptele pe care le permitem celor dragi să urce în sufletul nostru, să deschidem geamurile inimii ca să intre lumina. Pentru că dintr-o casă în care e cald, soare şi bine, nimeni nu mai vrea să plece…

Cu drag, Rodica Ciorănică

Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău