VIP Magazin
31 Octombrie 2020
Print
Print
Print
Print
Martie 2014, Nr. 118


11 lucruri pe care vreau să le faceţi în această primăvară!


Mergeţi într-un butic de cafea bună şi alegeţi aroma care vă corespunde – poate aroma boabelor de Kenya, Ethiopia sau o cafea French Vanilla. Savuraţi-o dimineaţa la pachet cu noua piesă a Zdubilor – „Primăvara”. Vă trezeşte nu doar simţurile, dar şi pofta de a reuşi zâmbind!

Mergeţi la o expoziţie de artă. Eu am fost la Andrei Mudrea, am admirat „Metamorfozele luminii”  când nu mai era nimeni în sala Brâncuşi şi am simţit o libertate a spiritului, a minţii, o poftă de zbor confundabile cu starea de fericire…  Apropo, îmi place să văd oamenii de afaceri la expoziţii de artă şi pe artişti la petrecerile mondene. Două lumi care trebuie să se intersecteze în mod obligatoriu. Şi unii, şi ceilalţi au nevoie să comunice şi să îşi injecteze reciproc cultură şi bani. Apropo, cea mai tare declaraţie pe care mi-a făcut-o maestrul Mudrea: „Eu într-atât m-am obişnuit să lucrez fără bani, că nici nu-mi imaginez cum ar fi să primesc bani pentru munca mea…”

Porniţi-vă undeva fără destinaţie, fără staţia terminus. Savuraţi senzaţia de libertate, vântul, soarele, ploaia sau culoarea…  Dacă nu aveţi nevoie de singurătate, puneţi în portbagaj o pătură, un coş cu legume cu miros de grădină, brânză proaspătă, vin de casă, urcaţi în maşină cu cea mai grozavă gaşcă şi opriţi-vă unde veţi simţi că sunteţi în armonie cu natura.  Dar aveţi grijă să nu moară acumulatorul, dacă cumva o să puneţi radioul, pentru atmosferă…

Sportul de seară mutaţi-l pe dimineaţă, puteţi chiar să-l înlocuiţi cu plimbări răcoroase în jurul celui mai apropiat lac. E un preludiu perfect pentru o zi în care o sa aveţi nevoie de multă energie bună.  

Înnoiţi garderoba cu ceva galben, roşu, albastru, verde  şi chiar roz, dacă vreţi emoţii.  Lăsaţi negrul pentru ocazii super sofisticate. Răscoliţi buticurile cu haine made in Moldova. S-ar putea să aveţi surprize şi la capitol de design, dar şi de buget.

Luaţi neapărat o pereche de pantofiori uşori  în culori pastel, roz palid sau crem. Şi o pereche de sandale cu toc! Şi ieşiţi cu fetele la o cafea în afara ţării, măcar până la Iaşi. S-ar putea să primiţi o amendă pentru exces de viteză, dar veţi rămâne cu o amintire de nota 10.

Uitaţi-vă înlăuntrul vostru, nu trebuie să vă fie frică de ce o să descoperiţi. Da, s-ar putea să nu vă placă totul... în schimb, o să aflaţi ce trebuie să schimbaţi.

Citiţi „Călătoria elefantului” de Saramago, purtaţi galben sau coral, mergeţi la masaj, răsădiţi muşcate la balcon, faceţi o şedinţă foto cu copiii, mergeţi la Tallinn, Dublin sau Verona. Dacă nu aveţi timp de o carte, citiţi decalogul lui Vsevolod Cernei din această ediţie „VIP magazin”. El a ales pentru voi citate celebre ale autorilor celebri şi le-a redat o viaţă proprie.  

Faceţi un refresh relaţiei voastre. Scrieţi-i Lui sau Ei un mesaj de dragoste, aşa cum au făcut opt bărbaţi în acest număr de revistă. S-ar putea să vă iasă şi mai bine. În schimb, vă garantăm o primăvară în care veţi avea mereu în faţă doi ochi lucitori.

Cumpăraţi lalele sau bujori, dacă El uită să vă aducă. Aşezaţi-le într-un bol şi transformaţi fiecare zi din această primăvară într-o sărbătoare a inimii şi a privirii. Mici nimicuri care pot face memorabil un întreg anotimp…

Cu drag, Rodica Ciorănică

Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău