VIP Magazin
28 Octombrie 2020
Print
Print
Print
Print
August 2013, Nr. 110

10 gânduri din vara mea albastră

Nu am reuşit să trăiesc aproape nimic din ea şi uite-o că fuge. Sunt zile în care e leneşă şi blândă, albastră ca piscinele din jurul oraşului fierbinte. În altele, e grăbită şi energică ca în ajun de Crăciun. Aşa e vara asta a mea. Sau poate eu. Contradictorie ca întotdeauna.

1. Mă gândesc de câte ori i-am cerut Domnului să îmi dea ceva ce mi se părea egal cu respiraţia, cu aerul dimineţii, cu pacea din inimă... Bine că Dumnezeu nu a avut de fiecare dată mintea mea...

2. Acum sunt mai mintioasă. Vreau ceea ce ştie El că e mai bine pentru mine. Cu siguranţă, ştie mai bine...

3. Mă uit la prietenele mele singure. Frumoase, deştepte, sexy, ştiu să facă plăcinte şi borş, şi totuşi… Un bărbat îşi poate găsi oricând o femeie, dar o femeie nu îşi poate găsi oricând un bărbat.

4. Mi-e dor de oameni fericiţi. Tare fericiţi. Nu am mai văzut de mult.

5. Vreau să văd pasiune în ochi, alb în suflete, simplitate în lucruri. Îmi plac oamenii simpli. Cu cât mai simpli sunt, cu atât sunt mai valoroşi pentru mine.

6. Am intrat în vară cu încă un cucui… Uitasem cât de diferiţi suntem şi cât de uşor te poţi arde dacă uiţi să fii prudent. Pur şi simplu, felul în care vezi tu lucrurile şi deciziile tale pot fi diferite faţă de cele ale omului în raport cu care iei decizia. Poate să nu te asculte şi să nu îţi dea şansa să-ţi aperi punctul de vedere. E o iluzie că toţi vor fi de acord cu tine …

7. Încă nu am învăţat să nu-mi pese, adică să fiu mai jemanfişistă... Cred că n-o să învăţ niciodată. E foarte complicat să schimbi lucrurile care nu le convin tuturor. Doar timpul le pune pe toate la loc. Asta dacă eşti un norocos.

8. Undeva am citit că am venit pe pământ ca să învăţăm a iubi să iubim oamenii. Şi, când îmi amintesc asta, încerc să fiu drăguţă cu toată lumea, pentru că nu mi se pare corect să sufere ceilalţi de la faptul că sufletul meu e pe dos azi... Dar de multe ori uit asta... Sau pur şi simplu mă depăşeşte.

9. Nu spun niciodată „niciodată”. Nu e regula mea. Iert, chiar dacă mai doare. Nu am timp să ţin supărările. Şi nici să mă consum cu sentimente care au expirat.

10. Mi-e dor de mare. Albastră. Largă. Imensă. Simplă. Obligatorie. Ca o pastilă de xanax, uneori..

Cu drag, Rodica Ciorănică

Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău