VIP Magazin
16 Noiembrie 2018
Print
Print
Print
Print
Aprilie 2013, Nr. 107

Azi e duminică. Prima cu atâta soare în primavara asta de după sfârşitul iarăşi amânat al lumii... După un mic dejun copios, cu pâine integrală prăjită, bujeniţă de Rogob şi cafea de la Ethiopia, am ajuns iarăşi în pat... Încerc să mă îndrăgostesc de o carte nouă.

Paula coase. O năfrămiţă, cum îi spune ea. Trebuia să o termine în semestrul trecut. Doamne, ce linişte frumoasă e... Mut măsuţa de cusut lângă geamul mare ce dă spre terasă… E mai multă lumină şi cruciuliţele se văd mai bine.

Luna trecută am făcut 37 de ani. E prima dată când nu vreau să-mi ascund vârsta. Când nu mi-e ruşine cu ea. Când îmi place de mine mai mult decât la 25. Nu, nu vreau să mint pe nimeni. Mai ales pe mine. Cineva m-a întrebat, din greşeală probabil, sau de emoţii, dacă obosesc mai repede. Nu, 37 nu e o vârstă bătrână. Nici 47 probabil... Fac sport şi mă simt perfect. Îmi fac timp de cărţi şi petrec mai mult timp cu mine. Uneori alerg ca o nebună spre o singurătate de o zi sau de câteva ore măcar. Nu pot sta locului la manichiură, nici la masaj. „Ştiu că este greu, dar aşa va fi mereu”... Vorba hitului zilei. Sunt gata de noi începuturi în toate. Vreau să încerc ceva ce nu am mai făcut vreodată. Nu e legat de săritul cu paraşuta... Regret că am un singur copil. Până acum... Cred că, la vârsta mea, bunica Anastasia îi avea pe toţi 9.  Păcat că nu am reuşit să o întreb despre asta... Simt o tulburătoare nevoie de sinceritate. Nu-mi plac jocurile şi nu le pot face. Ştiu exact ce vreau şi tot ce fac vreau să fie ceva adevărat… Nu mai vreau să fac niciun pas înapoi.

Cam astea sunt notele din jurnalul unei femei care se consideră fericită. Nu pentru că este încontinuu fericită. Această stare nu poate exista fără pauze. Ci pentru că găseşte în fiecare zi câte un om, o stare, o piesă, o frază care o fac să se simtă aşa…

Şi pentru că de fiecare dată când întunericul pare să nu mai aibă vreo şansă să fie împrăştiat, neapărat se deschide o ferestruică către soare. De fiecare dată.


Cu drag, Rodica Ciorănică

Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău
-1°