VIP Magazin
30 Octombrie 2020
Print
Print
Print
Print
Iunie 2015, Nr. 131

Trei femei

E publică. Uneori, prea de tot. Are soluţii pentru toate problemele, chiar și pentru cele care nu sunt ale ei. Numai ea știe cum, dar își face timp pentru zeci de proiecte. Știe să se revolte într-un fel în care să fie auzită și aplaudată. O guralivă intelectuală, care a greșit de multe ori și a învăţat din asta. E deșteaptă și energică, e peste tot și toţi vor să fie undeva prin zona ei. Respinge clișeele și e frumoasă în propria-i rebeliune. Dar, îmbătrânește mai repede, înainte de vreme, pentru că i se pare de piţipoancă nevoia să mai facă o procedură de mezoterapie sau un masaj à la Madonna. Arată cu câţiva ani mai mare decât vârsta pe care o are, e femeia tanc sau femeia prea îngrijorată de problemele lumii. Or, un bărbat nu vrea să își împartă femeia cu tot universul. Nici cel mai puternic. O va aprecia și îi va strânge mâna, dar nu va dori să fie cu ea. O femeie o va admira și îi va scrie mesaje de adoraţie pe Facebook, dar nu va dori să fie ca ea. E tot mai interesantă pentru femei și tot mai neinteresantă ca femeie…

Ajunge în politică. De multe ori, nu pentru că ar fi vrut. Ci pentru că așa s-a întâmplat. I s-au lăudat calităţile profesionale și ea s-a complăcut în a fi slabă în lumea bărbaţilor puternici, fără să vadă că e prea bărbată în lumea delicată a femeilor. O admiri, o respecţi pentru că are creier, atitudine și idei, dar ai vrea să-ţi fie mai degrabă mamă, șefă, colegă, parteneră de business, dar nu prietenă. Nu vrei să fii ca ea pentru că nu vrei să nu ai timp de tine și de casa ta. Pentru că seara, înainte de culcare, vrei să citești un roman de dragoste, nu un raport pe care să îl prezinţi mâine în parlament. Nu vrei să fii ca ea pentru că știi că această patrie nu va aprecia sacrificiile tale și atunci preferi să fii egoistă, pentru tine și copiii tăi, să îi iei de la școală, să vorbiţi, să mergi la sala de sport, să faci o procedură de întreţinere sau să îţi arzi stresul la o hoinăreală prin magazine. Sună egoist, dar vrei să fii egoistă.

Tu ești, pur și simplu, femeie. Egoistă în doze mici, caldă, dorită și iubită, pentru că știi să fii frumoasă și faci ce îţi place. Bineînţeles că nu-ţi place de tine mereu, dar e secretul tău. Când ești în starea ta bună, când e totul OK la birou și nu aștepţi niciun telefon care să te streseze, îţi place să stai la bucătărie. Să savurezi un pic de vin roșu dintr-un pahar de trei ori mai mare atunci când gătești spanac în ulei de măsline. Îţi pui muzică și cauţi pe net o reţetă fiţoasă de mâncare, ceva ce ţi-a plăcut alaltăieri într-un restaurant cu bucătar bun. Dar îţi place spectacolul ăsta exact atât de des cât nu riscă să devină rutină. Uneori te gândești că nu ești fericită, că la Angela sau la Angelina e mai bine, dar ţi se face repede rușine de felul în care gândești. Preferi să fii slabă pentru că așa îi stă bine unei femei, dar atunci când vei dori să faci ceva, nimic în lume nu se va putea împotrivi dorinţei tale.

 Cu drag, Rodica Ciorănică

Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău