VIP Magazin
30 Octombrie 2020
Print
Print
Print
Print
Decembrie 2015, Nr. 137

La mulți ani, moldoveanco!

 Ai trecut ușor peste treizeci. Sau peste patruzeci. Ți-e frică. Crezi că nu mai ești frumoasă, tânără, interesantă. Oprește-te. Uită-te în oglindă. Ești una dintre cele mai tulburătoare femei pe care le cunoști. Recunoaște asta! Ai cea mai răscolitoare privire, pentru că știi cine ești. Ai cel mai enigmatic zâmbet. Din mai multe motive. Caută-le în tine și o să le găsești. Plutești când mergi și ești sexy tocmai pentru că nu vrei să demonstrezi nimănui că ești așa. Nu-ți mai place de mult să fii ostentativă.

Ești moldoveancă. Te trezește alarma telefonului mobil la șapte fix, te încrunți pentru că ai mai vrea să dormi, încă puțin… mai zăbovești sub plapumă, apoi îți scufunzi picioarele desculțe în ciupicii de lângă pat, pui ibricul la foc, cauți prin frigider ceva bun pentru micul dejun și, dacă este soare afară, zâmbești. Și dacă plouă, tot zâmbești.

 Apoi nu înțelegi de ce crema pentru ochi nu își face efectul promis pe ambalaj, adică de ce nu îți înlătură instant cearcănele, dar uiți repede asta. Nu e cea mai mare dramă. Îți fixezi fondul de ten și rujul în nuanțe pastel și fugi. La semafor, cu mâinile pe volan, ți le examinezi și-ți amintești că ai uitat să ți le hidratezi, și te gândești că ele, mâinile tale, știu totul despre tine – cât muncești, cât alergi, cât iubești și câte lacrimi ștergi pe zi. Înveți să te placi așa cum ești, nu e simplu, dar parcă deja îți iese... Te împaci cu tine și îi spui zâmbind „bună dimineața” operatorului de la benzinărie, iar la 9 fix ești cu cineva la a doua cafea și rezolvi probleme globale.  

 Crești copii și înveți să spui lucrurilor pe nume. Uneori le treci sub tăcere. Din înțelepciune. O oră pe seară, dacă azi nu a fost femeia care te ajută prin casă, cheltuiești pe spălatul vaselor și frecatul podelei din bucătărie.

 Dar nu pui asta pe Facebook. În zilele speciale, îți faci elegantă și diafană intrarea la petrecerile mondene, cu ochii sclipind de împliniri. Ești o femeie fericită. Pentru că știi ce vrei. Pentru că poți face ce vrei. Și pentru că ai șansa să fii cea care vrei să fii. O mulțime de femei din jurul tău nu au curaj, nu au jobul potrivit, nu au alături bărbatul care să nu le taie aripile. Tu ai toate astea. Zboară!

Duminica, îți place să stai acasă. Te diluezi în lenevia plăcută a dimineților cu soare timid peste geam și lași senzația de cald din suflet să se răspândească, la fel ca și aroma de brioșe și cafea, prin toată casa… La mulți ani, moldoveanco! Te iubesc.

Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău