VIP Magazin
28 Octombrie 2020
Print
Print
Print
Print
Octombrie 2015, Nr. 135

Toamna unei lumi

IMG_3734%20(1).psd

E o toamnă cu îngeri care își frâng aripile și cu demoni care nu și le pot frânge. Privim neputincioși spectacolul din sala de bal a ţării și așteptăm să se termine într-un fel sau altul. Fiecare dintre noi are nevoie mai mult ca oricând de liniște, claritate și stabilitate.

E stranie senzaţia că o lume se sfârșește și că una nouă începe. M-am gândit mult săptămânile astea dintre vară și toamnă la ce urmează. La ce ar putea urma. Nu există scenarii fixe, cum ne-ar plăcea să credem, adică varianta unu, varianta doi și planul de rezervă. Viitorul e imprevizibil. Și oricum continuăm să respirăm, ne căutăm de treabă, facem interviuri, râdem, coacem proiecte frumoase, încercăm să pășim înainte fără planuri de afaceri și nu avem încotro decât să credem că vom reuși.

În revista pe care o ţii în mână însă, viaţa curge frumos înainte. Natalia Gordienko ne-a vorbit despre toamna ei, atmosfera din suflet și vise. O admir mereu pentru felul în care a învăţat să treacă prin momentele care o supără, prin zilele care o dor. Dar puţini vor putea să ghicească vreodată ce simte cu adevărat, dacă e tristă sau dacă azi a fost fericită o oră sau un minut.

Dorin și Anișoara. Doi oameni care chiar se iubesc. O văd zilnic pe ea zburând reţinut, ca să nu-și sperie fericirea. Pe el îl văd adorând-o. Aud că merge devreme acasă să reușească la cină. Și mă bucur pentru ambii. Multe cuvinte sunt în plus. O să vedeţi în pictorialul de câteva pagini tot ce simt ei. Emoţiile lor se văd în ţinutul de mână, îmbrăţișări, săruturi și, mai ales, în felul în care o privește el și felul în care roșește ea…

I love Chișinău. Un proiect la a nu știu câta ediţie. E frumos și ţinem să revenim la el în fiecare octombrie. Dar cu alţi oameni. Personajele acestei toamne. Toamna 2015.

Mi-e drag acest număr de revistă. Am mai îmbuteliat niște poezii, am mai fost pe la niște petreceri și ne prefacem că totul e ca înainte. Dar nu e… Naiv poate, privim spre viitor și, chiar dacă nu îi putem ghici culoarea, vrem să existe o culoare care se potrivește cu noi…

 Cu drag, Rodica Ciorănică

Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău