VIP Magazin
30 Octombrie 2020
Print
Print
Print
Print
Septembrie 2015, Nr. 134

Editorial

Crna Gora. Wonderful tonight

 Îmi plac vacanțele în Turcia. Da, știu că nu sunt originală, dar anul acesta, VIP magazin, Casa Mia și Serile Perfecte, pur și simplu, au stors toată vlaga din mine, astfel că nu am putut decât să-mi doresc cea mai leneșă vacanță posibilă. Șapte zile în care să încapă doar zbucium inofensiv de valuri, cărți în care poți evada, liniște  și chelneri care să mă răsfețe cu băuturi răcoritoare și cafea fără să atenteze la extrabuget. Aceasta era dispoziția mea. Însă Alexandru Juravel de la Condor Tour m-a convins să încerc altceva. O vacanță în care să fie liniște, dar și peisaje de poveste, plus câteva escapade în locuri în care natura a fost extrem de creativă –  lagune albastre, orașe vechi și canioane cinefilice.

Auzisem, bineînțeles, de exotismul vacanțelor în Muntenegru, așa că m-am lăsat ușor convinsă. Și vacanțele, până la urmă, sunt oglinzi perfecte ale personalității noastre, așa că Muntenegru era ce voiam – și nou, și leneș, dar și cu plimbări crepusculare după multe ore de leneveală la soare.

După primele două zile petrecute pe plaja celui mai frumos hotel din Budva – Splendid, creierul s-a deconectat, ajutat de albastrul și blândețea Mării Adriatice, de romantismul primei cărți cu happy-end și de simfonia valurilor cuibărite între munți. Așa că era momentul de explorat locurile.

După doi-trei kilometri de plimbare pe litoral, ajungi la Budva veche, un orășel pentru care îți ajunge o oră să îl străbați la picior. Străduțe înguste, curți neobișnuite și ferestre prin care vezi oameni care trăiesc simplu și care s-au obișnuit cu privirile turiștilor, de parcă s-ar filma fără voia lor într-un reality-show.

Litoralul de aici a fost considerat în 1985 cel mai frumos din Europa, grație curbelor muntoase care îl îmbrățișează. Dar și locuințelor de pe maluri, cuibărite parcă una în capul alteia. Iar serile sunt fascinante aici. Fiecare mic restaurant are ieșire la mare, înșiruind pe mal măsuțe cu fețe de masă simple din bumbac și lumânări care sparg întunericul. Să mergeți neapărat în Muntenegru, mai ales că avem zbor direct și durează doar o oră și jumătate.

Deja mi-e dor de flacăra pâlpâindă a lumânărilor de pe mesele care parcă ies din mare... De terasele cu saxofon care completează live celebrul cover al lui Eric Clapton „Wonderful tonight”...

 

Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău